Champions League: Giroud mist penalty en bezorgt Dortmund 3-1 in comeback

AC Milan, na Real Madrid het op een na meest succesvolle team in de geschiedenis van de Champions League, zat dit seizoen vast in de malaise in de Champions League, totdat ze Paris Saint-Germain onderweg in de laatste ronde wisten te verslaan en daarmee een sprankje promotiehoop konden redden.

Op deze speeldag ontvangen ze groepsleider Borussia Dortmund, en voor de Reds en Blacks is deze wedstrijd een strijd op leven en dood, waarbij een thuisnederlaag weinig hoop op promotie laat. Tot overmaat van ramp presteren beide teams niet goed in hun nationale competities, Goedkope Voetbalshirts AC Milan en een verlies zou het ontslag van coaches Pioli en Terzić kunnen betekenen. Het verslaan van Dortmund werd daarom het hoofddoel van de ploeg.

De wedstrijd begon toen AC Milan een sterk offensief lanceerde. Maar al na vijf minuten in de wedstrijd werd de strafschop van Giroud gepareerd door Dortmund-doelman Kobel, en de Reds misten de kans om op voorsprong te komen. Dortmund kwam vervolgens op voorsprong via een strafschop van Reus, waardoor de bezoekers op voorsprong kwamen, maar AC Milan liet zich niet afschrikken en in de 37e minuut bezorgde Chukwueze, gekleed in shirt nr. 21, de gastheren een waardevolle gelijkmaker.

De tweede helft begon toen AC Milan op weg was naar een comeback, maar Dortmund bood sterke weerstand. In de 59e minuut zette het doelpunt van Gittens de bezoekers op achterstand en kwamen ze weer op voorsprong. In de 69e minuut scoorde Adeyemi, in een Dortmund-shirt, op een afstandsschot om de overwinning te bezegelen en de voorsprong uit te breiden naar 3-1.

AC Milan was in de 86e minuut dicht bij de gelijkmaker toen de kopbal van Jovic de paal raakte en uit stuiterde. Uiteindelijk verloren rood-zwart op eigen veld met 3-1 en wisten zich te plaatsen voor de eerste ronde. Terwijl Newcastle en Paris gelijk speelden in de tweede wedstrijd in de groepsfase, Voetbaltenue kind Kopen haalde AC Milan de Magpies in op doelsaldo en moet Newcastle verslaan en Dortmund moet Parijs verslaan in de laatste ronde om zich te kwalificeren.

De wedstrijd is niet alleen een test voor AC Milan in hun Champions League-campagne, maar zorgt er ook voor dat de stoelen van hoofdcoaches Pioli en Terzić nog wankeler worden. De Reds en Blacks zullen zich snel moeten aanpassen om zich voor te bereiden op de laatste ronde van de competitie in deze uitdagende Champions League-campagne.